مزاج شناسی یکی از راهکارهای طب سنتی ایران برای اصلاح سبک زندگی افراد و پیشگیری از بیماری ها است. در طبیعت هر یک از گیاهان و جانوران دارای طبع خاصی هستند و بنا بر توصیه پزشکان طب سنتی، غذاهای دریافتی بدن بایستی سازگار با طبع و مزاج باشد. می توان گفت که با بهره گیری از مزاج شناسی میتوان خلق و خو و سلامت فیزیکی بدن را به طور کامل کنترل کرد. بر اساس مقدار خلطهای گرم، سرد، خشک و تر در بدن انسان، مزاج افراد چهار دستهی گرم و تر، گرم و خشک، سرد و تر و سرد و خشک تقسیم میشود.از دیدگاه متخصصان طب سنتی، یکی از مشکلات حوزۀ سلامت در کشور ما، آگاهی نداشتن بسیاری از ایرانیان، از مزاج درستشان است؛ این موضوع موجب شده افراد زیادی، رژیم غذایی و سبک زندگی خلاف با مزاجشان داشته باشند و درنتیجه، با خطر مبتلا شدن به بیماریهای مختلف و سایر معضلات روبرو شوند. مزاج شناسی، علمی پیچیده، گسترده و در عین حال، با ارزش است که نیازمند شناخت ویژگیهای جسمی و روحی خود، مزاج مواد غذایی، مزاج گیاهان دارویی و… است؛ تا امکان تعیین نوع رژیم غذایی، ورزش و سبک زندگی (Lifestyle)، شیوۀ پیشگیری و درمان بیماریها و… بهطور درستی فراهم شود و در نهایت بتوان به زندگی سرشار از سلامتی و نشاط رسید. در «دوره آموزشی مزاج شناسی و طب سنتی» استاد محمد جواد مسعودی نیا به تدریس بخشی از این مباحث با موضوع قلب سلیم پرداختهاست.
-
قلب سلیم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
مقدمه بحث سلامت و تغذیه
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه دوم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه سوم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه چهارم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه پنجم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه ششم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه هفتم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه هشتم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه نُهم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه دهُم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه یازدهم
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
جلسه دوازدهم