تشکیلات مجموعه ای مستقل است که یک ماموریت خاص دارد و میتواند با نیت های انتفاعی و غیر انتفاعی تأسیس شده باشد. از ویژگی های تشکیلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- یک پدیده ی انسانی است.
2-مجموعه ای از انسان هاست.
3-مجموعه ای از انسان های هم اندیشه است.
4-مجموعه ای از انسان های هم هدف که نقش های مکملی برای خود می سازند.
5- مجموعه ای از انسان ها که برای رسیدن به هدف استراتژی دارند.
اصل تشکیلات سخت افزار آن نیست بلکه فلسفه وجودی تشکیلات را نرم افزار آن تشکیل می دهد. تشکیلات یعنی محل انسان سازی و کادر سازی. شهید مظلوم بهشتی می گوید: کار در تشکیلات باید آهنگ عبادت داشته باشد.با نگاه به نقش پذیری افراد در تشکیلات، اعضا باید در لایه های مختلفی فراخور شخصیت آنها قرار گیرند و با هر عضو متناسب با لایه ی تشکیلاتی اش برخورد شود و نظام ارتقا در تشکیلات نیز باید بر اساس همین لایه ها باشد.(همیشه کسی که بیشتر کار می کند و مسئول پرورش نسل بعدی می شود و مدیریت نسل بعد بر عهده وی خواهد بود. نه کسی که از روز اول خود را مدیر نشان می دهد.اینکه کار تشکیلاتی دو بازوی مهم دارد یکی انسان و دیگری برنامه، اعتقادی بود که شهید بهشتی به کار تشکیلاتی داشت. امروز در نظام تشکیلاتی انقلابی ما برای دو عنصر انسان و برنامه از روش تشکیلاتی دکتر بهشتی بهره می بریم که بسیار کارگشا است. هر تشکیلات برای رسیدن به اهداف خود، به دو عنصر انسان و برنامه نیاز دارد. تشکیلاتی که علاوه بر اهداف برون سازمانی، دارای اهداف درونی بوده و قصد تربیت اعضای خود را دارد. در خصوص عنصر انسان؛ شناسایی، جذب، تثبیت، دفع، سازماندهی و به کارگیری و رشد انسان مد نظر قرار می گیرد و در خصوص عنصر برنامه، هدفگذاری، برنامه ریزی، اجرا، ارزیابی، اصلاح برنامه مد نظر کار تشکیلاتی است.عرصه فرهنگ رنگ و بوی دنیایی ندارد. پس بر اساس هوا و هوس و اهداف مدیریتی خود، قرار گرفتن در مقام و جایگاه های اجتماعی وارد تشکل نشوید. پس تشکیلات مسابقه نیست که برنده داشته باشد!
استاد مجتبی کدئی (کارشناس ارشد فلسفه و کلام، مسئول تولید محتوا سامانه کالک، مسئول اسبق مدرسه کالک، مسئول اسبق بسیج دانشجویی مدرسه عالی و دانشگاه شهید مطهری) در این دوره، به سوالات زیر، پاسخ می دهند.
- آیا باید در تشکیلات، رشد و تربیت را کنار گذاشت و به هر نحوی شده برنده شد؟!
- باید تشکیلات و افرادش اهل رانت و رانت بازی باشند؟
- آیا برای موفقیت تشکیلات، برنامه ریزی و هدف گذاری مهم است؟
- اگر نه نیرو بود و نه بودجه، چه کار باید کرد؟
- اوج پیشرفت یک تشکیلات کجاست؟
- شاخص پیشرفت تشکیلات چیست؟
- ما باید از مسیر تشکیلات راه زندگیمان را پیدا کنیم؟
سرفصلهای دوره:
- اصول کلی موفقیت فردی و تشکیلاتی
- الزامات موفقیت فردی و تشکیلاتی
- روشهای عبور از مشکلات
- موانع درونی و بیرونی رسیدن به موفقیت
- بررسی گزارههای هدف ، تربیت ، رشد و ...
- در بستر تشکیلات
- روش تشخیص جهت حرکت صحیح
- راه های عاقبت به خیری خود و تش
-
عمومی
تالار اعلانات
-
تشکیلات برنده
برای مشاهده باید با نام کاربریتان وارد سایت شوید
تشکیلات برنده